INSPIRING HEALTH THERAPY

Alternatieve Geneeswijze


 VOEDSELINTOLERANTIE TEST

Een voedingstest waaraan u kunt zien wat u wel en wat u beter niet kunt consumeren.

Hieruit ontstaat een tijdelijk aangepast eetpatroon die de belasting van de darmen verminderd en er genezing op gang kan komen.


Wanneer we bepaalde dingen eten wat ons lichaam niet goed kan verteren kan dit de darmwand beschadigen. Beschadigde darmen kunnen de voedingstoffen niet meer goed filteren waardoor de afvalstoffen ook door de darmwand kunnen komen en in ons bloed of lymfe terecht komen.

Het bloed en de lymfe met de afvalstoffen stromen door het gehele lichaam en kan voor klachten en complicaties zorgen.


Zo kunnen de afvalstoffen zich gaan ophopen tussen bijv. de spieren,  de gewrichten of kan het bepaalde organen uitputten omdat deze harder moeten werken de afvalstoffen te moeten filteren. Ook kunnen er lichaamsproces verstoord raken doordat deze niet genoeg voedingstoffen krijgen. Denk bijvoorbeeld aan hormonen die het lichaam moet maken. Als er geen juiste bouwstoffen beschikbaar zijn wordt dit al lastig. 


Door de voeding aan te passen aan hetgeen wat u lichaam en de darmen kunnen verteren, kan er genezing op gang komen. Deze genezingsproces gaat stap voor stap.


Het voedingsintolerantie dieet dient 3 weken aangehouden te worden en na de 3e week wordt er een vervolgafspraak gepland om te kijken hoe het lichaam hierop gereageerd heeft. 

Vervolgens wordt het dieet weer aangepast  aan wat het lichaam aan kan.


Vanuit deze opbouw kunt u stapsgewijs uw darmen en organen herstellen. 

De aantal behandelingen kunnen variëren tussen 3 a 8 behandelingen, afhankelijk van de klacht en hoe goed het dieet wordt gevolgd. 


SUPPLEMENTEN:


Tegenwoordig kan het lastig zijn om nog de juiste hoeveelheid van bepaalde vitamines en mineralen of andere essentiële voedingstoffen binnen te krijgen via de voeding.

Zeker als het lichaam al wat verzwakt is, is het een mooie aanvulling om dan naast de voeding supplementen te gebruiken. Om er zeker van te zijn of een supplement geschikt is en niet nog als extra belasting werkt voor het lichaam test ik deze op dezelfde manier als de voedingsmiddelen waardoor ik precies kan zien wat iemand wel of niet nodig heeft maar ook de hoeveelheid. 

- De rug is de spiegel van het menselijk welzijn. -